sâmbătă, 29 martie 2014

Cafeneaua Veche



Cafeneaua Veche ~ să redescoperim frumusețea secolului XVIII 


Centrul Istoric al Bucureștiului a fost mereu o atracție, însă nu a fost întotdeauna atât de aglomerat și încărcat cum e acum, ci obișnuia să aibă o eleganță aparte, demnă de numele de „Micul Paris”. Cum intri în Piața Sfântul Anton și privești spre nord, observi ruinele Curții Domnești a domnitorului Alexandru Ipsilanti și, foarte aproape, pe Strada Covaci ai în față o frumoasă clădire, despre care nu ai spune că face parte din peisaj. Clădirea ce găzduiește locația despre care vă povestesc astăzi este o minunăție, păstrată și recondiționată, aducând un omagiu istoriei și respectul cuvenit unui astfel de loc cu tradiție. 

Cafeneaua Veche este cunoscută ca fiind locul de întâlnire a marilor personalități din acea vreme (Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale și chiar Regele Carol al II-lea), aflându-se chiar lângă hotelul Universal, sediul ziarului Timpul. Imediat ce intri în cafenea, începi să simți vibrația unei epoci a cărei definiție este însăși eleganța, subtilitatea și o ușoară tendință de a exagera – atât de naturală încât aproape că te transportă înapoi în timp.


În prezent, se află în grija Chef-ului Viorel Neacșu, care s-a dedicat păstrării spiritului vechi al clădirii. Acum cafeneaua s-a transformat în restaurant, însă design-ul nu se dezminte. Există o cameră dedicată cafenelei sau, mai bine spus, un salon pentru cafea, dar și o alta, menită restaurantului. Ce mi-a plăcut foarte mult au fost accentele vintage, diverse obiecte plasate ici și acolo, care, exact prin locul în care se află, te fac să vrei să te fi născut și să fi trăit în perioada de glorie a Bucureștiului.


Cafeneaua Veche, numită și Vecchio 1812, are un meniu preponderent italian, cu dish-urile clasice, dar și pizza pe vatră sau dish-uri special create chiar de tânărul chef, cum ar fi desertul „Omonieri” – o clătită specială cu cremă de brânză și fructe, atât de savuroasă că te lingi pe degete! :)



Atmosfera este caldă și liniștită, populată de oamenii veseli ce sunt atenți să-ți facă pe plac și să te facă să te simți ca acasă, tocmai de aceea te trezești că ai uitat de timp și griji. Pur și simplu te bucuri de ceea ce vezi, guști și miroși, iar încet-încet îți dai seama că ai putea sta acolo cu orele. Fiind un loc elegant, însă fără a avea o prețiozitate ieșită din comun, te îndeamnă să te relaxezi și să te rupi de realitatea cotidiană pentru atât cât îți permite timpul.


Cafeneaua Veche este locul perfect să ieși la cină, mai ales că pentru amatorii de muzică live, există și astfel de seri, în care pe lângă simțul gustului, îți vei gâdila și auzul. În plus, este o adevărată plăcere să îți petreci timpul în locuri în care se vede de la distanța de „client” cât de bine funcționează o echipă, atunci când lucrurile sunt făcute cu grijă și, mai ales, din pasiune.

Vă invit, așadar, să vă întoarceți puțin în timp și să experimentați Cafeneaua Veche cu toate simțurile, să vă lăsați răsfățați de priveliște și gusturi!

Ahh.. și nu uitați de cafea! Mulțumesc Chef Viorel Neacșu și Mariei Constantin (PR at People) pentru timpul acordat și pentru minunatul desert. Mult succes & keep up the good work! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu