luni, 2 septembrie 2013

La Un Ceai

Bună dimineața, dragilor!
la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

Sper că ați avut o vacanță cel puțin la fel de frumoasă și agitată ca a mea și sunteți gata să reveniți la viața de oraș. Începe toamna și, odată cu ea, încep melancoliile să stea la pândă. Așa că, v-am pregătit ceva special pentru astăzi și anume, un loc perfect pentru a le scoate la iveala și a le transforma în momente minunate. 

“La Un Ceai” este un loc foarte special, în care se pune mare accent pe lectură și cinematografie, perfect pentru serile de săptămână în care ne este frig și vrem să ne încălzim sufletul cu un ceai, urmărind un film bun sau discutând despre cărțile noastre preferate. 


la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffeeAceastă ceainarie se află pe strada Luigi Cazzavillan 25, într-o casă veche cu un aer boem, ascunsă oarecum de traficul intens al Bucureștiului.
la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee


la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffeePe înserat, ai zice că ești în paradis: un paradis cu felinare ascunse în copaci și lumanarele pe masa, soarele la apus și un aer cald suflându-ți prin păr, o melodie caldă gâdilându-ți auzul... Te pierzi într-un val de senzații - trebuie doar să-i acorzi propriului corp timpul necesar să ”take it all in”. Daca ai poftă de ceva dulce, poți să te răsfeți cu cele câteva sortimente de prăjituri de casă, cum ar fi cheesecake-ul cu mac pe care l-am gustat chiar eu și garantez că este demențial. 
Grădina din spate se bucură de privilegiul de a avea parte de liniște și calm, de plante frumos mirositoare și aer curat, ceea ce o face perfectă pentru concerte acustice sau piese de teatru pe timp de vară.

Interiorul “La Un Ceai” conferă o atmosferă familiară, cu pereți pictați și un mobilier vintage, puțin sofisticat, atât cât să te ajute sa te rupi de realitate, să te facă să uiți unde ești și să îți lași grijile la intrare.

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffeeDeși este o locație nouă, în curând va împlini un an, acest loc s-a dezvoltat foarte mult, având un PR manager foarte activ și implicat. Adina Chițu este o pasionată de cinematografie și lectură și, astfel, ceainăria a devenit un promotor al acestora, dar și a culturii în general. Serile de joi sunt deja consacrate cărților ce au ajuns pe marile ecrane, proiecțiile de film sunt la ordinea zilei, ba mai mult, au tot felul de invitați speciali. O simpla proiecție de film se poate termina cu o dezbatere, oamenii au ocazia să socializeze și să își împărtășească opiniile, ceea ce mie mi se pare absolut minunat.

De ce “La Un Ceai”?! Pentru că ceaiul, va fi întotdeauna un pretext, la fel cum este și cafeaua sau chiar muzica; un pretext pentru socializare, pentru ca oamenii să se apropie și să se dezvolte personal, să se accepte unii pe alții și să învețe să se simtă bine și în compania celor diferiți de ei. 

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee
O întâlnire la un ceai (în aparenta-i banalitate) poate avea urmări inedite și, de ce nu, în timp ce savurezi un ceai poți să vezi un film, să discuți despre o carte, sa asculți muzică bună sau să vezi o piesă de teatru. Astfel, numele ceainăriei lasă începuturile la latitudinea noastră: ce se poate întâmpla… la un ceai.

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee
la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

Imediat ce intri acolo, poți să observi că echipa este formata din oameni uniți și implicați, dornici să îmbunătățească atmosfera, calitatea serviciilor – este pur și simplu evident că le place ceea ce fac. Pentru mine, crescând într-o astfel de echipă, este foarte important ceea ce îmi transmit cei care sunt acolo zi de zi și care creează atmosfera. În general, evit proverbele, însă în ceea ce privește “La Un Ceai” --  “Omul sfințește locul.” -- este descrierea perfectă. 

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

Vara s-a terminat, dar în București temperaturile încă sunt potrivite pentru statul în grădină. Totuși, chiar dacă vine frigul, nu vă faceți griji: fumătorii au și ei saloane pregătite – care acum sunt în renovare, dar care vor avea un décor cu influențe indie și va fi foarte comod. Nefumătorii vor ocupa salonașele de la parter, iar toată lumea va fi mulțumită. :)

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

Recomand “La Un Ceai” tuturor pasionaților de ceai, cafea, filme, cărți, liniște și locuri frumoase, este o locație deosebită în care poți lejer să uiți de probleme pentru o oră, două sau cât de mult vrei tu. Rămâne la latitudinea ta să treci din real în lumea filmului, a cărților sau doar să te ascunzi într-o oază de liniște. 

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

Mulțumesc Adinei pentru timpul acordat, pentru super-ceaiul și cheesecake-ul faimos și de abia aștept să reușesc să ajung și eu la ei într-una din serile de joi. Le doresc mult succes în continuare, știu că au mai multe surprize în pregătire, așa că stay tuned! Îi găsiți pe facebook la: https://www.facebook.com/LaUnCeai.ro

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee
la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

”I can barely conceive of a type of beauty in which there is no Melancholy.
Charles Baudelaire


la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffeela un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee

la un ceai, unde sa-mi beau cafeaua, wheretohavecoffee
Concert Antonia Filip și Vlad, La Un Ceai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu