joi, 5 decembrie 2013

Ad Hoc Bistro

Ad Hoc Bistrobijuteria de pe Calea Victoriei


Căutam de multă vreme un restaurant care să iasă din tipare, care să aducă ceva deosebit prin simpla lui prezență. L-am găsit într-o plimbare pe Calea Victoriei: o terasă mică ce dă în stradă ca să simți vibratto-ul orașului - cu mese mici cu mozaic, banchete din lemn și perne și pături să nu-ți fie frig nici toamna dacă ai chef să stai afară – o fereastră imensă prin care vezi design-ul tip ”socializing” și un raft înalt din podea până-n tavan ca să-ți facă poftă de vin și mai știu eu ce alte minunății. 

Bogdan Cervenschi este un împătimit al gastronomiei (trecând prin trei proiecte culinare înainte), așa că Ad Hoc-ul a apărut în urma unei idei mai vechi de a reinterpreta mâncărurile tradiționale românești și de a le aduce în prezent cu accent pe gătitul cu ingrediente proaspete în combinații sănătoase (ca de exemplu, în loc să combinăm carnea cu cartofi, vom alege mai curând o salată). Au renunțat la mâncărurile grase și în mult ulei, la sosurile grele și au creat retete speciale, dish-uri mai simple, cu dressing-uri deosebite care să nu-ți solicite digestia excesiv și care au un farmec aparte.




Ad Hoc-ul este împărțit în două camere, prima fiind ocupată de un open-kitchen și deci poți să vezi cum se prepară ceea ce ți-ai comandat, iar cealaltă este salonul de luat masa. Ideea de ”ad-hoc” este susținută și de faptul că totul se face aici și acum, cu ingrediente naturale și, deși este posibil să dureze puțin mai mult, calitatea compensează, iar tu te vei bucura cu siguranță de ceea ce ți-ai ales să mănânci. Nu există un meniu fix, ci este scris pe o tăbliță în interiorul restaurantului (probabil în fiecare dimineață) pentru că se gătește mereu altceva – în funcție de ce ingrediente interesante găsesc în ziua respectivă și de ce idei îi mai vin lui Bogdan. Așadar, la Ad Hoc Bistro te poți bucura de fiecare dată de ceva nou și ai ocazia să experimentezi.


Design-ul, deși creat în așa fel încât oamenii să socializeze este foarte lejer si simplu ceea ce îl face deosebit – știm deja că ”simplicity is the ultimate sophistication”. Are un aer de contemporaneitate cu influențe clasice și te simți ca acasă imediat ce le treci pragul. Tot felul de arome îți gâdilă simțurile și, dacă ești un gurmand s-ar putea să-ți fie greu să te hotărăști. Scaunele înalte și mesele lungi îi dau o eleganță aparte ce se potrivește perfect cu mise en place-ul și design-ul dish-urilor gata să fie savurate. 

Întotdeauna mi-a plăcut agitația dintr-o bucătărie în care se gătește de zor și o privesc mereu ca pe un spectacol, având o curiozitate nestăpânită de a urmări oamenii în timpul unui proces de creație, iar Ad Hoc-ul oferă curioșilor ocazia să-și satisfacă, pe lângă apetit, pofta de making-of-uri.  


 


De luni până sâmbătă deschid porțile începând cu ora 9 a.m. iar duminica au un program special, de la 10 a.m. până la 5 p.m. și este ziua dedicată unui late (eu aș spune și long) breakfast.

Dacă nu v-ați convins, vă invit, ca de fiecare dată, să explorați Ad Hoc Bistro, să le gustați faimoasele deserturi (lapte de pasăre, pere la cuptor cu rom și scorțișoară), dish-urile speciale marca Bodgan Cervenschi (unele fiind chiar inventii proprii) și, dacă tot a început postul, îndrăzniți să întrebați de specialitățile de post (hribi, verze, cartofi la cuptor… nu mai spun, pentru că deja mi se face fooaarte foame! :)). 


Mulțumesc Bogdan pentru cafea și timpul acordat.
”Unde să-mi beau cafeaua?!” îți urează spor la gătit și multă inspirație!



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu