luni, 6 octombrie 2014

GensDuBien...


sau Comunitatea Oamenilor de bine


Era o zi de proaspătă vară când am călcat prima dată pragul Fratelli Espresso Bar, având plăcerea să mă întâlnesc cu unul din oamenii care dau viață acelui loc. Dani Simion - cofondatorul GensDuBien - se afla, ca mai întotdeauna, în spatele laptopului, cu telefonul sunând de zor - pentru că urma o petrecere de vineri la care toată lumea voia să participe. Ne-am așezat pe terasa care, în caz că nu știați, are un design inedit: o cupolă care se deschide, flori, fotolii - spațiul comod și verde ideal din spatele blocului, în care nu auzi nici un zgomot de afară și te poți bucura de orice îți face plăcere.



Înarmați cu niște iced-tea home-made (yum!), am început să depănăm povestea GensDuBien.  



Pentru început, să vă povestesc ce înseamnă GensDuBienComunitatea Oamenilor de bine este cadrul perfect de întâlnire al unor oameni deosebiți, fie ei oameni de cultura sau artiști, cu toți cei care își doresc să-i cunoască și pe care nu au adesea ocazia să îi vadă. Proiectul a pornit de la o necesitate, și anume aceea de a atrage atenția asupra adevăratelor valori, asupra celor care contribuie prin activitatea lor la evoluția și progresul societății românești. 


Ne plângem constant de faptul că anumite lucruri nu ne sunt accesibile și că nimeni nu face nimic pentru crea o nouă perspectivă și a scoate în evidență cultura contemporană românească: cunoaștem puțini dintre scriitorii contemporani, actorii/regizorii români au mai mult succes în afară decât în propria lor țară, nu cunoaștem muzicienii de calitate (fiindcă nu sunt difuzați la radio) ș.a.m.d. Astfel că, având un background de event planner și simțind nevoia de a lua inițiativa, Daniel Simion, împreună cu doi prieteni, Cristina Ianculescu și Vicențiu Oktavianus, s-au apucat de treabă și, în no time au lansat noul concept la Cafeneaua Fratelli Espresso Bar.


Nu vă lăsați păcăliți sau influențați de locație: cafeneaua Fratelli, pe lângă faptul că are un design senzațional, surprinde și prin Tapas Bar-ul în care echipa Flavours Food Design își face de cap și vă răsfață toate simțurile cu bunătăți (pe care eu am avut ocazia să le gust la una dintre serile Apperitivo). 




În plus, prețurile sunt cât se poate de friendly, așa că nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu bugetul. Ceea ce trebuie să mai știți (și cred eu că e foarte important) este faptul că, prin aceste evenimente, organizatorii vor să faciliteze întâlnirea cu invitații lor speciali și se adresează unui public larg - tot ceea ce trebuie să faceți este să fiți interesați și să vă doriți să luați parte la câteva clipe de pure bliss într-un cadru de bun gust, cu servicii de calitate, alături de cei pe care ați venit să-i vedeți!

Printre invitații GensDuBien se numără Nae Caranfil, Marian Crisan, DJ K-Lu, Catalin Stefanescu sau Marius Manole. Dacă până acum evenimentele au avut teme variate, pentru a prezenta realizările din cât mai multe domenii (pe lângă muzică și film, au existat și seri dedicate fotografiei, radioului sau poeziei), sezonul acesta se vor axa mai mult pe performance-uri, colaborări între dj/producători de muzică electronică și muzicieni din alte zone, cum ar fi jazz-ul, muzica clasică sau alte genuri. Se va pune accentul pe dinamică, pe înviorarea serilor. Vor exista, de asemena, și invitați din tot felul de domenii, inclusiv din peisajul cultural, însă își vor transmite mesajul prin alte mijloace, așa că stay tuned! :)


De ce am ales să vă spun toate acestea tocmai acum? Pentru că săptămâna aceasta, mai exact marți 7 octombrie, are loc primul eveniment din această toamnă. Cafeneaua va fi deschisă zilnic, începând cu ora 5 pm și până la ultimul dans (mai puțin sâmbăta), iar Tapas bar-ul își reia și el activitatea, cu echipa Flavours Food DesignRezervările se pot face la: 0727.929.583 / dani.simion@fratelli.ro. GensDuBien vă așteaptă pe Strada Nicolae Golescu nr.5, cu cafea proaspătă, gustări, o biblioteca cu peste 300 de volume și, desigur, cu evenimentele lor deja cunoscute - adevărate seri de poveste!



Program evenimente - săptămâna #1, sezonul 2:
  • 7 oct. 8 pm - dj set Ada Kaleh & The Model
  • 8 oct. 8 pm - live act Tomma Alistar
  • 9 oct. 8 pm - Aperitivo#20
  • 10 oct. 8 pm- dj set Călin & Marika


În final, țin să-i mulțumesc lui Dani pentru timpul acordat și pentru plăcerea de intra puțin în culisele GensDuBien - a căror evenimente am ajuns să le apreciez foarte mult - și să-i urez succes în noul sezon. Unde să-mi beau cafeaua?! recomandă Fratelli Espresso Bar by GensDuBien cu toată încrederea. Aștept feed-back-ul vostru săptămâna viitoare și... enjoy yourself!


See you soonish :)

--

Contact0727.929.583 / dani.simion@fratelli.ro 

--

Evenimentul de deschidere aici.

--

Sursă foto aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu