Ad Hoc Bistro – bijuteria de pe Calea
Victoriei
Căutam de multă vreme un restaurant care să iasă din tipare, care să aducă
ceva deosebit prin simpla lui prezență. L-am găsit într-o plimbare pe Calea
Victoriei: o terasă mică ce dă în stradă ca să simți vibratto-ul orașului - cu
mese mici cu mozaic, banchete din lemn și perne și pături să nu-ți fie frig
nici toamna dacă ai chef să stai afară – o fereastră imensă prin care vezi
design-ul tip ”socializing” și un raft înalt din podea până-n tavan ca să-ți facă
poftă de vin și mai știu eu ce alte minunății.
Bogdan Cervenschi este un
împătimit al gastronomiei (trecând prin trei proiecte culinare înainte), așa că
Ad Hoc-ul a apărut în urma unei idei mai vechi de a reinterpreta mâncărurile
tradiționale românești și de a le aduce în prezent cu accent pe gătitul cu
ingrediente proaspete în combinații sănătoase (ca de exemplu, în loc să
combinăm carnea cu cartofi, vom alege mai curând o salată). Au renunțat la
mâncărurile grase și în mult ulei, la sosurile grele și au creat retete
speciale, dish-uri mai simple, cu dressing-uri deosebite care să nu-ți solicite
digestia excesiv și care au un farmec aparte.
Design-ul, deși creat în
așa fel încât oamenii să socializeze este foarte lejer si simplu ceea ce îl
face deosebit – știm deja că ”simplicity is the ultimate sophistication”. Are
un aer de contemporaneitate cu influențe clasice și te simți ca acasă imediat
ce le treci pragul. Tot felul de arome îți gâdilă simțurile și, dacă ești un
gurmand s-ar putea să-ți fie greu să te hotărăști. Scaunele înalte și mesele
lungi îi dau o eleganță aparte ce se potrivește perfect cu mise en place-ul și
design-ul dish-urilor gata să fie savurate.
Întotdeauna mi-a plăcut
agitația dintr-o bucătărie în care se gătește de zor și o privesc mereu ca pe
un spectacol, având o curiozitate nestăpânită de a urmări oamenii în timpul
unui proces de creație, iar Ad Hoc-ul oferă curioșilor ocazia să-și satisfacă,
pe lângă apetit, pofta de making-of-uri.
De luni până sâmbătă
deschid porțile începând cu ora 9 a.m. iar duminica au un program special, de
la 10 a.m. până la 5 p.m. și este ziua dedicată unui late (eu aș spune și long)
breakfast.
Dacă nu v-ați convins, vă
invit, ca de fiecare dată, să explorați Ad Hoc Bistro, să le gustați faimoasele
deserturi (lapte de pasăre, pere la cuptor cu rom și scorțișoară), dish-urile
speciale marca Bodgan Cervenschi (unele fiind chiar inventii proprii) și, dacă
tot a început postul, îndrăzniți să întrebați de specialitățile de post (hribi,
verze, cartofi la cuptor… nu mai spun, pentru că deja mi se face fooaarte
foame! :)).
Mulțumesc Bogdan pentru cafea și timpul acordat.
”Unde să-mi beau cafeaua?!” îți urează spor la gătit și multă inspirație!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu